6 gode grunde til, at du skal netværke!

Du har måske spurgt dig selv ”Hvorfor er det vigtigt at netværke? Er det ikke spild af min tid?”

Og det korte svar er; nej det er det ikke. Din tid er dyrebar og vi kan hurtigt blive enige om, at der er for få timer i døgnet. Men faktum er, at som erhvervsperson er det utroligt vigtigt at have et stærkt netværk og vedligeholde det! Det hele handler om ’give-and-take’.

Man får måske ikke noget tilbage lige med det samme, men over tid bliver regnskabet udlignet. Jeg har derfor samlet 6 gode grunde til, hvorfor du skal netværke, og de kommer her!

1. Sparring

En af de vigtigste grunde til at netværke, er den sparing du og dit netværk kan få. Står du over for et nyt projekt og er stødt på udfordringer? Så kan dit netværk helt sikkert biddrage med værdifuld hjælp og den støtte du har brug for.

Måske de tidligere har erfaret noget, som de kan dele ud af? Måske de kan give dig den konstruktive feedback du har brug for?

Måske de selv står med en udfordring, hvor du kan bidrage med din hjælp og erfaring?

2. Faglighed

At netværke er også en god måde at holde sig opdateret på branchen og styrke sin viden både fagligt og personligt. Hvem ved, måske en fra dit netværk ved noget, som du ikke ved? Det gør de helt sikkert!

 

3. Branding

Ved at netværke øger du automatisk kendskabsgranden til din virksomhed. Du kan nemt sprede dit budskab og måske befinder din næste kunde eller samarbejdspartner sig lige på den anden side af bordet?

4. Inspiration

I forlængelse af ovenstående er der også rig mulighed for at lade sig inspirere af andre i dit netværk. Du vil med garanti blive præsenteret for meget brugbar viden, som du ikke i forvejen vidste. På den måde kan du holde dig selv og din virksomhed opdateret på branchen og alle de nye trends og teknologier.

5. Nye relationer

Dit netværk består af mange forskellige relationer og det er vigtigt at holde sit netværk opdateret. Det handler bare om at springe ud i det og udfordre sig selv – brug de sociale medier, vis din aktivitet og sørg for at komme til arrangementer, hvor du kan møde en masse nye spændende mennesker, som kan blive en del af dit netværk.

6. Det er sjovt!

Sidst men ikke mindst, så er det bare skidesjovt at netværke. Du får nye relationer, du udvikler dig personligt og fagligt og så vil du med garanti møde mange spændende mennesker, som kan biddrage med noget du ikke selv kan! What’s not to like?!

Men hvor skal man starte?

Et godt sted at starte, vil altid være med at ’give’ – vær hjælpsom og stå til rådighed for andre. Når der så kommer en dag, hvor du er kommet på ukendt grund, står dit netværk klart til at give tilbage.

Husk at det tager tid at opbygge et stærkt netværk, men vi håber, at du har mod på at kaste dig ud i det!

Næste spørgsmål vil måske være ”Hvordan vedligeholder jeg mit netværk?”
Her er LinkedIn et helt fantastisk værktøj til at holde kontakten til sit netværk. Så hvis du ikke allerede har en LinkedIn profil, så skynd dig at få oprette en – du vil ikke fortryde det!

Har du spørgsmål eller brug for vejledning, er du meget velkommen til at kontakte mig – ellers har vi kun at sige; God fornøjelse!