5 typer, som du kan møde i et erhvervsnetværk

Den kan være rigtig sjovt at netværke og du vil helt sikkert møde mange forskellige typer af erhvervsfolk. Derfor vil vi nu præsentere dig for 5 typer, som du måske møder i dit netværk. Her kommer de – tag godt imod dem!

 

1. Den mere erfaren

Først og fremmest vil vi præsentere dig for den person, der har mere erfaring end dig. Personen er nødvendigvis ikke ældre end dig, men personen har måske mere erfaring inden for et fagområde eller branchen. Du kan uden tvivl lære rigtig meget af denne type, der forhåbentlig er villig til at dele ud af sine erfaringer.

 

2. Den ældre

Så er der den ældre, altså den person der er ældre end dig. Her er det vigtig at sige, at bare fordi personen er ældre end dig, er det ikke ens betydende med at personen har mere erfaring end dig eller er mere kompetent end dig, det kommer meget an på deres livserfaring.

 

3. Den, der hjælper

Du vil måske også opleve den type, som ofte hjælper og støtter dig, når du har brug for det, og da networking handler om ’give-and-take’ er det vigtigt at du også sørger for at give igen til den hjælpsomme type, ellers kan du risikere at miste denne type i dit netværk, da du altid vil være den person som tager.

 

4. Den kritiske

Der vil næsten altid være en kritisk type i et netværk, og hvordan forholder man sig så til denne type? Godt spørgsmål. Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at man skal være påpasselig med at omgå sig for meget negativ energi, men når det så er sagt, så skal man huske på at kritikken ikke nødvendigvis er en dårlig ting. Brug i stedet kritikken på en konstruktiv måde ved at reflektere over de spørgsmål den kritiske type stiller til dig og din virksomhed.

 

5. Den, der ser op til dig

Måske du vil opleve, at der en person som ser op til dig eller bare viser meget interesse for dig. Dejligt ikke? Vi kan jo hurtigt blive enige om, at det er fedt, når man kan inspirere andre, så til dig der møder denne type – fortsæt endelig med at inspirere så mange som muligt!

 

Så kom vi igennem de 5 typer, men du kommer med garanti til at møde mange andre spændende typer, når du netværker! Hvis du gerne vil være med i et lokalt netværk i Vestjylland, så husk endelig, at jeg afholder netværk i Lemvig, Ringkøbing og Holstebro for små og mellemstore virksomheder – og jeg er sikker på, at der også er plads til din virksomhed!